Koncept Na Pole jest nowym nurtem w dziedzinie gastronomii, łączącym różnorodne, przeciwstawne sobie idee. W naszą misję wpisuje się nie tylko gotowanie i tworzenie w obrębie kuchni, ale także bliski kontakt z rolnikami, współpraca z hodowcami, producentami. To także dbanie o bogactwa natury małopolski, kultywowanie jej kulinarnych tradycji w odświeżonym i niebanalnym wydaniu.

Przeniosłem się do Krakowa aby rozpocząć tu nowy rozdział i stworzyć miejsce, w którym wyniosę na piedestał rodzime, regionalne produkty. Mnogość i różnorodność zasobów, jakie oferuje małopolska jest niezwykła a zarazem bardzo niedoceniana. Ja pragnę przerwać ten impas – pokazać jak wiele można czerpać z małopolskich hodowli, jezior, lasów, sadów – odświeżyć tradycyjne smaki i nadać im nową jakość i wartość, na którą zasługują. Chcemy pokazać kuchnię małopolską w nowym świetle. Jest ona bowiem stereotypowo postrzegana jako kuchnia nudna, tłusta i ciężkostrawna, co jest mniemaniem zupełnie nieprawdziwym. Unikatowe składniki jakie daje nam ów region – owoce, sery, przetwory, tradycyjne komponenty – otwierają szeroką gamę możliwości i szanse na stworzenie czegoś niesamowitego. Wiem, że dzięki swoim założeniom mam szansę coś zmienić; wpłynąć na postrzeganie czegoś co jest mi tak bardzo bliskie. Na przestrzeni lat południe Polski straciło bardzo wiele odmian warzyw, nasion i gatunków, które pamiętam z dzieciństwa. Ten wydawałoby się nieistotny proces w rzeczywistości stanowi pierwszy krok do zaprzepaszczenia naszego dziedzictwa regionalnego, do którego to nie mogę dopuścić. Wierzę, że otwierając nową kuchnię, w której sięgać będę jedynie po składniki regionu, jednocześnie nadając im wartości duchowych i emocjonalnych napiszę kolejny, nowy rozdział w historii Małopolski.